jueves, agosto 17, 2006

Vida a Tampere


Són les 12 de la nit passades i finalment la cuina del meu pis està tranquila. Sobta. Després de les tres setmanes de curs de finés s'hi han cuit moltes coses, en el sentit literal de la paraula. Com a primer plat, la primera setmana, van haver-hi els preparatoris d'una barbacoa. De segon, una paella divida en diferentes olles i també diverses truites de patates. I també amanides i cuina internacional en general. Sobretot, però, molta gent i de molts llocs.

L'avantatge d'arribar un mes abans per aprendre un dels idiomes més difícils d'Europa ha sigut la possibilitat de compartir l'experiència amb un grup reduit d'estudiants d'intercanvi, conéixer la universitat i la ciutat i sobretot conéixer-nos entre nosaltres abans que es formin cèl·lules nacionals amb l'arribada massiva d'Erasmus.


Evidentment, després d'aquestes setmanes hem practicat la vida finesa en tots els aspectes. Visites a diverses saunes, remarcant sobretot la sauna més antiga de Finlàndia (Rajaportin Sauna), i moltes Sauna Party entre companys, també a la manera finesa, que vol dir a pèl. Beure s'ha convertit també es un fet cultural a descobrir, engollir 4 pintes de Lapin Kulta, Karhu o el que és pitjor, Kof, és una experiència indescriptible. Però també ha calgut passar un cap de setmana en una cabanya al llac i escoltar pop finés d'alta categoria per arribar a ser autèntics patriotes.


Les coses estant canviat però, la gent ha de marxar cap a altres ciutats, molts altres estudiants aterren a Tampere i nosaltres perdem l'autenticitat. Moltes veus alemanes, moltes franceses i també algunes veus de casa. Malgrat to, alguns ens resignem a allò conegut i ens limitem a observar i integrar-nos en la societat finesa. Si, ho intentem.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Enveja sana al veure i sentir com tu passes de bé. Disfruta pero continua actualitzant el blogger així ens tens al dia.

Petonets